Sunday, November 1, 2009

Makeup for Pre-wedding Photoshoot




The looks

Sila klik sini for more picture during the photoshoot

Sunday, October 25, 2009

Reception Dayana

Thanks to Dayana sekali lagi panggil saya untuk makeup for both reception belah perempuan dan lelaki. Untuk gambar Dayana semasa akad, klik sini.


Reception Perempuan

*Different lighting setting oleh camera tok kadok saya. Nak DSLR satu!!

Reception Lelaki
Not many pictures taken this time. Nak ke KL pula makeup kan Ima. Sila scroll next entry for details.


Reception Ima

Tak sempat nak ambil banyak gambar, rushing sebab pengantin dah nak check out hotel. So ini sahajalah ada buat tatapan:


Selamat Pengantin Baru, Najib & Ima!

Saturday, September 26, 2009

Makeup Tips: Pink 2nd ver.

Selamat Hari Raya, kawan2!

Ni nak bagi idea nak makeup gi rumah terbuka bersempena bulan yang mulia ini.

Kali ni, warna pink okeh.. Boleh beli dekat Elianto - rasanya new arrival gak color ni, selalunya pink Elianto ada shimmer atau kurang pekat. Sila dapatkan di Elianto berhampiran rumah anda.

Tengok gambar dulu, nak tau suka ke tak style ni..




Ok, kalau suka sila teruskan membaca. Bahan-bahannya ialah:

1) Eyeshadow color pink dari Elianto secukup rasa
2) Eyeshadow color natural / white apa brand pun tak ape
3) Sebatang pencil eyeliner
4) Sebotol mascara

Cara-caranya ialah: (seperti yang tertera dalam gambar di bawah)
*Sila klik gambar untuk efek yang lebih menarik

Monday, August 17, 2009

Saturday, August 1, 2009

Saturday, July 18, 2009

Makeup Tips Kembali Lagi!! > SILVER

Ha..amek ko aku update blog makeup ni! Sebulan dah tak update jadi nikmatilah entry yang lazat ini kerana mungkin lepas ni kena tunggu lagi 2 bulan baru update ;p

*Silver=Elianto (mak mmg jimat cost okeh!)
*Hitam=Semua brand pun ada hitam so jgn risau


Eleh-eleh.. Serius la konon.. CAKKKK!!!


Ha kan elok sikit rope..