Sunday, November 1, 2009

Makeup for Pre-wedding Photoshoot




The looks

Sila klik sini for more picture during the photoshoot

Sunday, October 25, 2009

Reception Dayana

Thanks to Dayana sekali lagi panggil saya untuk makeup for both reception belah perempuan dan lelaki. Untuk gambar Dayana semasa akad, klik sini.


Reception Perempuan

*Different lighting setting oleh camera tok kadok saya. Nak DSLR satu!!

Reception Lelaki
Not many pictures taken this time. Nak ke KL pula makeup kan Ima. Sila scroll next entry for details.


Reception Ima

Tak sempat nak ambil banyak gambar, rushing sebab pengantin dah nak check out hotel. So ini sahajalah ada buat tatapan:


Selamat Pengantin Baru, Najib & Ima!

Saturday, September 26, 2009

Makeup Tips: Pink 2nd ver.

Selamat Hari Raya, kawan2!

Ni nak bagi idea nak makeup gi rumah terbuka bersempena bulan yang mulia ini.

Kali ni, warna pink okeh.. Boleh beli dekat Elianto - rasanya new arrival gak color ni, selalunya pink Elianto ada shimmer atau kurang pekat. Sila dapatkan di Elianto berhampiran rumah anda.

Tengok gambar dulu, nak tau suka ke tak style ni..




Ok, kalau suka sila teruskan membaca. Bahan-bahannya ialah:

1) Eyeshadow color pink dari Elianto secukup rasa
2) Eyeshadow color natural / white apa brand pun tak ape
3) Sebatang pencil eyeliner
4) Sebotol mascara

Cara-caranya ialah: (seperti yang tertera dalam gambar di bawah)
*Sila klik gambar untuk efek yang lebih menarik

Monday, August 17, 2009

Saturday, August 1, 2009

Saturday, July 18, 2009

Makeup Tips Kembali Lagi!! > SILVER

Ha..amek ko aku update blog makeup ni! Sebulan dah tak update jadi nikmatilah entry yang lazat ini kerana mungkin lepas ni kena tunggu lagi 2 bulan baru update ;p

*Silver=Elianto (mak mmg jimat cost okeh!)
*Hitam=Semua brand pun ada hitam so jgn risau


Eleh-eleh.. Serius la konon.. CAKKKK!!!


Ha kan elok sikit rope..

Mona's Engagement






Hmm..the last 3 entries semua pakat pakai color pink ek

Mariam's Wedding

Wedding ni dah lama, baru berkesempatan nak upload. Anyway, thanks a lot to Mariam and Eija -> regular customer dari tunang sehinggalah bersanding percaya dengan kerja saya.



Tak berkesemptan nak ambil banyak gambar termasukla after makeup Mariam untuk majlis bertandang huhu. Next time la k.. erk next time???? =)

Mariam's engagement pics

Saturday, June 6, 2009

Nadirah's Engagement

Let's the pictures tell the story.





Saturday, May 16, 2009

Lagi makeup ke kenduri kahwin..

Biasala bulan May ni, sure banyak kenduri kahwen kene attend kan. Lagi-lagi, ada yang berderet tiap-tiap minggu ada jemputan. Risau nak makeup camane pulak minggu depan?? Ha meh sini try makeup di bawah:

Eyeshadow by Bloop, color code.. erkk tak ingat!
Color ni sesuai nak pakai dengan color baju apa-apa pun; pink, hijau, merah dll.
Nak apply senang je, pakai 2 shade of colors jek..kat bawah eyebrow tu macam biasa la apply color the lightest then kat eyelid area apply color yang saya tak pasti apakah color code nye itu mahupun nama color tu sendiri apa pun tak sure, gold ke tp macam coklat ade shimmer-shimmer sket.
Finally kene blend la eyeshadow kat eyelid area dengan di bawah eyebrow tu. Senang kan? Ke cakap senang la.. Hehe apepun jangan tak try k!



Saturday, April 18, 2009

My twin!

Meet my new makeup website =)

Click here

Saturday, April 4, 2009

Makeup Tips: Pink

Sekarang kan musim orang kahwin, so makeup tips kalini kita buat pink karer ok! Tak la pink sangat kan, pink ade shimmer from Body Shop


Saturday, March 21, 2009

Zura's Engagement



Congratulations Zuwa!!!

Saturday, February 14, 2009

Makeup Tips: Glam tonite

OK, ajar buat mata je tau..
1) Macam biasa sapu color natural antara eyebrow dengan eyelid.
2) Apply color green tu kat seluruh eyelid.
3) Pastu apply color hitam kat hujung mata sahaja. Buat macam huruf 'V' ok.
4) Then apply eyeliner kat atas n bawah mata, apply tebal sikit ok.
5) Finally mascara pun tebal jugak. Baru glam nyah!

Monday, January 26, 2009