Saturday, May 16, 2009

Lagi makeup ke kenduri kahwin..

Biasala bulan May ni, sure banyak kenduri kahwen kene attend kan. Lagi-lagi, ada yang berderet tiap-tiap minggu ada jemputan. Risau nak makeup camane pulak minggu depan?? Ha meh sini try makeup di bawah:

Eyeshadow by Bloop, color code.. erkk tak ingat!
Color ni sesuai nak pakai dengan color baju apa-apa pun; pink, hijau, merah dll.
Nak apply senang je, pakai 2 shade of colors jek..kat bawah eyebrow tu macam biasa la apply color the lightest then kat eyelid area apply color yang saya tak pasti apakah color code nye itu mahupun nama color tu sendiri apa pun tak sure, gold ke tp macam coklat ade shimmer-shimmer sket.
Finally kene blend la eyeshadow kat eyelid area dengan di bawah eyebrow tu. Senang kan? Ke cakap senang la.. Hehe apepun jangan tak try k!



No comments: